Családi Kalandklub - Beigli beszámoló 2007
Menu Content/Inhalt
Üdv! arrow Beigli 2007 December

Akikre büszkék vagyunk

Apródjaink: Joci és Laci

Szavazz!

Tábor Értékelő
 

Belépés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Statisztika

Látogatók: 1656861
Beigli beszámoló 2007

 

 

 A számítás nem tartalmazza a ráfordított energia költségeit, amely effektíve nem volt számunkra kézzel fogható, de jelentős (kb. 30 % plusz) kiadás lett volna: nem beszélve a munkabérről, a szervezési (pl. telefon, szórólap, stb.) és a szállítási költségekről! Ezek a nem számolt költségek is, tulajdonképpen, adománynak tekinthetők.
Minthogy eredetileg nagyobb tételű eladásra számoltunk (ami időközben derült ki, hogy nem megoldható a Nyugati téri pavilonban), ezért nagyobb mennyiségű nyersanyag is megmaradt, a vásárolt készletből. Így pl. több kilónyi darált mák- és dió, liszt, cukor, margarin, zsír, élesztő, mazsola, alma, és egyéb járulékos nyersanyagok, melyek értéke, több-tízezer Ft értéket képvisel. Ezek egy részét, a Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakóinak, még az újévre megsütöm, pl. „kőttes-kalácsnak”. Ilyen formán, ez is nyereségként számolható el...
A beiglikészítést- és vásárt, több előre nem várt probléma is nehezítette. Egyrészt, szolgálati beosztásom is többször (előnytelenül) módosult, másrészt, lényegében, teljesen egyedül kellett megoldanom az anyagbeszerzést, termelést és értékesítést is, a teljes „piac-szervezéssel” együtt. A szűk határidő miatt, ez nagyon leterhelő volt, szellemileg- és fizikailag egyaránt. (Ahhoz, hogy ne legyen veszteséges a „túlkalkulált vállalkozás”, az eredetileg tervezett mennyiségnek (800 db.), legalább a 60 %-át meg kellett, hogy valósítsam. A nyersanyagokba befektetett értéket, csak így tudtam visszaforgatni, ill. nyereségessé tenni.) A föntiekből, és a hely szűkéből is adódóan, nem a leg optimálisabb munkakörülményeknek „köszönhetően”, némelyik sütési mennyiséget nem tudtam kellőképpen „kihúzatni”, fokozatosan lehűteni. Ezért, a frissen sült beiglikben lévő forró gőz, nem tudott lassan távozni, hanem a hirtelen hidegre való kerülése miatt, a tésztán belül csapódott ki. Ennek következtében, ezeknek a beigliknek a belső tészta-szerkezete kissé „szalonnássá”, rágóssá vált. Ha állagában nem is sikerült mindegyik beiglit kifogástalanul elkészítenem, de ízhatását tekintve (az eddigi visszajelzések szerint), mindegyik jól sikerült.
Hogy ne csökkenjen a felvásárló-kör, a jövőben, sokkal jobban oda kell figyelnünk az előkészületekre- és az optimális munkakörülményekre:- így, sokkal jobb minőséget tudunk majd előállítani. (a konyha, mint termelési helyszín, optimálisan bevált, már csak a késztermékek jobb tárolási körülményeit kell megoldani...)
A végeredményt tekintve, sikerült nyereségesen zárni az idei beigli-vásárt is!
Budapest, 2007. december 31.
Csordás Imre
Gyermek- és ifjúságvédelmi asszisztens

 

 

This domain is expired. If you're the owner, you can renew it. If you're not the owner, search for your next domain and then build your website for free on Dynadot.com!Expired Domain Auctions