Családi Kalandklub - Szcientológia-veszély
Menu Content/Inhalt
Üdv! arrow Szcientológia-veszély

Akikre büszkék vagyunk

Apródjaink: Joci és Laci

Szavazz!

Tábor Értékelő
 

Belépés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Statisztika

Látogatók: 2752761
Szcientológia-veszély

Tisztelt Olvasóink!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket egy szervezetten működő, kifejezetten ártalmas, rosszindulatú kampánytevékenységre, melyet hazánk oktatási intézményeit célozva egyre élénkebben folytat egy gazdasági célzatú szervezet. A magunk részéről annyit szeretnénk elérni, kérni Önöktől, hogy ha az alább részletezett jelenségre intézményükben felfigyelnek, akkor a legjobb döntés érdekében széleskörűen tájékozódjanak. Ehhez, természetesen több információforrást is megjelölünk, illetve közvetlenül is szívesen válaszolunk kérdéseikre. Levelünkben megjelölünk olyan forrásokat is, melyek híven tükrözik a valós veszélyeket.

A szóban forgó kampánytevékenység célja tagok toborzása a Szcientológia Egyház néven bejegyzett, gazdasági, pénzszerzési célzattal működő szervezet részére. A szervezet minden hasonló irányú tevékenységét igen nagy gonddal álcázza valamilyen karitatív, társadalmilag elfogadott, segítségnyújtásnak látszó működésnek. Ebből a célból igen hangzatos üzeneteket fogalmaz meg, ugyanakkor teljesen nyilvánvalóan felfedezhetők tevékenységében a valódi célok is.

Az álcázás részét képezik elsősorban, hogy mindig újabb formában, különböző alapítványokat létrehozva próbálják egyik vagy másik módszerüket, tanfolyamukat értékesíteni, melynek első lépése az érdeklődők adatainak begyűjtése.

A "Szcientológia Egyház" fedőszervezetei Magyarországon:

Drogmentes Maraton

Alkalmazott Oktatástan

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért  CCHR  

            Az út a boldogsághoz Alapítvány

            Narconon

            Mondj nemet a drogokra

            Criminon            

Magyarországi Föld Egyesület

Értelem Alapítvány

Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért (ABLE Magyarország)

            Fiatalok az Emberi Jogokért

Művészet az Életért Alapítvány

Sciennet

A fentiekből elsősorban az első kettőre hívnánk fel a figyelmet.

A Szcientológia Egyháznak nevezett szervezet a "Drogmentes Maraton" nevű programmal  próbál iskolákba beférkőzni, azzal a céllal, hogy adatokat és így potenciális híveket gyűjtsön. Ezen célt az is jól bizonyítja, hogy a verseny egyik nyereménye egy Narconon előadás volt. A Narconon Alapítvány pedig a Szcientológia Egyház nem akkreditált drogleszoktató programját terjeszti.

A másik célja ezen aktivitásuknak az, hogy javítsanak az egyház megtépázott hírnevén. Egyik cél sem az „éljünk egészségesen, mozogjunk sokat” életszemléletet hivatott népszerűsíteni.   A Drogmentes Magyarországért Maraton úgy állított támogatói körébe híres sportolókat, színészeket, hogy azok nem tudták, ki is áll a háttérben. Amikor erről felvilágosították őket, többen visszavonták támogatásukat.

A másik sokat hangoztatott módszerük az ún. „tanulási technológia”, amit jelenleg az Alkalmazott Oktatástan nevű fedőszervezetük terjeszt, melyet már többször próbáltak akkreditáltatni és a tanároknak hétévenként előírt továbbképzésbe beférkőzni, szerencsére sikertelenül. Kétszeri engedélyezés után mind a kétszer visszavonták az engedélyt.

Először Pokorni oktatási miniszter úr, tavaly (2007) pedig Hiller oktatási miniszter úr vívott harcot a terjeszkedésükkel.

 

Miért is veszélyes ez a szervezet?

Az "egyház" alapítója egy L.Ron Hubbard nevű sci- fi író volt, aki pszichotikus depresszióban szenvedett, tanait erős drogok befolyása alatt írta. A szcientológia előfutára a "DIANETIKA" c. könyve volt, ami az elmével foglalkozik, hamis, szuggesztív állításokkal hálózza be az olvasót. Amikor Dianetika előadásra, valamint különböző ingyenes tesztekre, olcsó  (beetető) tanfolyamokra invitáló szórólapokat osztogatnak a gyanútlan járókelőknek, , nem említik egy szóval sem a szcientológiát. 

Az emberek, aki kapcsolatba kerülnek ezzel a szektával egy idő után anyagi csődbe jutnak, mivel az egyház kifosztja őket. Elhagyják családjukat, mert már csak a SZENT CÉL (a világ megmentése) az egyetlen, ami érdekli őket, vagy ÖNGYILKOSSÁG-ba menekülnek, amikor rájönnek, hogy átverték őket, tönkrement az életük.

Az előre nem tájékoztatott embereket észrevétlenül, apró lépésekkel, pszichés manipulációkkal, aggresszív rábeszélési módszerekkel veszik rá, hogy legalább egy tanfolyamot elvégezzen valaki (pl. ingyenes személyiségtesztek magánembereknek, vagy cégtesztek cégvezetők számára), utána pedig folytatódik a folyamatos manipulálás és már ritkán van megállás. Következik a tanfolyamok végeláthatatlan sora, irdatlan pénzekért, melyek több tízezertől kezdve a millió forintot is eléri. A tagok a pszichés ráhatás miatt akár erejüket meghaladó hitelekbe is belehajtják magukat, családok, barátságok szakadnak szét, mert a szcientológiát ellenzőket ellenségnek állítják be. Mindezt a háttérből szinte ingyen dolgozó lelkészek  és gyerekek hada alapozza meg. A gyerekeket (is) akár heti 100 órában dolgoztatják  a SEA ORG (legfelsőbb szervezetük) falain belül.

A fentiek miatt a szervezet méltán érdemelte ki a köztudatban a destruktív szekta jelzőt.

A szekta egyik doktrínája a "KAPCSOLATMEGSZAKÍTÁS", ami arról szól, hogy ha a tag családja ellenzi ezt, elnyomókká kell őket minősíteni, akik gátolják a tag "MEGTISZTULÁSÁT" ezért meg kell szakítania velük a kapcsolatot.


A szekta tanainak ellenzőivel szemben pedig a "Fair Game" elv érvényes, miszerint az bármely módon megkárosítható, megsemmisíthető. A kilépett tagok is elnyomókká válnak. 
Rengeteg adat van a szcientológiához kapcsolódó öngyilkosságokról és gyilkosságokról, furcsa halálesetekről.

Ezt a szektát (egyháznak nevezett szervezetet) már több nyugat-európai
országban betiltották, vagy megfigyelés alatt tartják kétes ügyek, zsarolás és a személyi szabadság korlátozása miatt (Franciaországban például 1979-ben csalásért elítélték L. Ron Hubbard-ot három társával együtt. Lsd.: http://www.antisectes.net/jugt78eng.htm).  Magyarországon a Nemzetbiztonsági Hivatal figyeli a működésüket, évkönyvükben már 1999 óta külön felhívják a figyelmet rájuk (bár név nélkül, lsd. http://www.nbh.hu/evk1999/polszelsosegek.html#3)  és több médiumban közöltek
róluk elmarasztaló cikket, többek között az adatvédelmi ombudsman is
elmarasztalta az Egyházat. Az „egyház” működését világszerte perek és halálesetek sora kíséri (pl. http://www.antiszcientologia.hu/#6 ).

Bár talán ezek után furcsán hangzik, -  a személyes és másoktól hallott tapasztalataink is ezt erősítik meg  - de mindezt jószándékú, segítőkész emberek teszik, akik a már említett pszichés manipulációkon korábban átesve meg vannak arról győződve, hogy ezzel segíthetnek az embereken és a világon. Tehát jót akarnak, de nagyon rossz módszert választottak, amivel nincsenek tisztában.

Azért fordultunk Önökhöz ezzel a levéllel, mert most a GYEREKEK vannak veszélyben!  Kérjük, ellenőrizzék az önöket megkereső szervezeteket, hogy megbizonyosodjanak arról, nem a "Szcientológia Egyház" áll-e a háttérben! Kérjük, legyenek óvatosak, nézzék meg, kiket engednek a gyerekek közelébe.

Segítségnek egy ellenőrző listát mellékelünk, amelyet e téren igen tapasztalt német szakemberek állítottak össze annak érdekében, hogy minél korábban ismerjük fel a veszélyt, tehát ebben az esetben a szektát:

Miért szükséges a fenti csoportok ismertetőjegyeinek tanulmányozása? Állandóan újabb és újabb szekták és csoportosulások tűnnek fel, kezünkbe nyomva valamilyen „szörnyen fontos” szórólapot.

Egyes csoportok veszélyesek lehetnek a tagok szellemi, lelki és testi egészségére.
Ezért: Aki kíváncsiságból, vagy csak úgy szórakozásból belép egy ilyenbe, nagy kockázatot vállal. Vannak szituációk, amelyekre mindenki fogékony.

Emiatt fontos megelőző eszköz lehet egy „Ismertetőjegy-lista” a vallási/világnézeti, ideológiai csoportok jellemzőiről. Ez segíthet az első vélemény kialakításában/értékelés elvégzésében, vagy egy barát, rokon megóvásában.

 

Ismertőjegy-lista (kérdőív) belépni szándékozók részére:

 

http://www.freewebs.com/anonymoushun/Szekta-Kerdoiv.pdf

 

Ez a lista, ha korán megismertetjük a tanárokkal és a diákokkal, megakadályozhatja, hogy gyermekeink (családtagjaink, barátaink) egy szekta (nem csak a szcientológia) hatása alá kerüljenek.

A szcientológia hatásáról, veszélyeiről, módszereiről az alábbi oldalakon találhatók további információk:

www.antiszcientologia.hu – magyar

www.xenu.net – angol

www.ingo-heinemann.de - német

 

Kérem segítsenek  a tájékoztatásban, így a megelőzésben Önök is.

Tisztelettel: Anonymous

Anonymous vagyunk, egy nemzetközi összefogás tagjai, akik szeretnék felhívni a figyelmet eme rendkívül veszélyes szekta működésére. Azért vagyunk arctalanok és névtelenek, mert az egyház mindent bevet ellenzői elhallgattatása érdekében. Zsarolás, családtagok fenyegetése, feljelentés, gyilkosság. A "Világ megmentése" cél érdekében mindenre készek.