Családi Kalandklub - Történetünk
Menu Content/Inhalt
Üdv! arrow Történetünk

Akikre büszkék vagyunk

Apródjaink: Joci és Laci

Szavazz!

Tábor Értékelő
 

Belépés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Statisztika

Látogatók: 2752814
Történetünk

Történetünk

 

A Családi Kalandklub elődje a 344. sz. Szent István Király Cserkészcsapat (SZIKIR cscs.), amely a valláserkölcsi alapon, ökumenikus szellemben működő Magyar Cserkészszövetségnél (MCSSZ) a 7/1992. sorszámmal lett bejegyezve.

A csapat alapító parancsnoka: Csordás Imre cserkésztiszt, sportrekreáció-edző.

(Társadalmi tisztségei, többek között: katonai hagyományőrző, templomos lovag, koronaőr, stb.)

1985 nyarán (19 évesen) szerveztem első önálló (hittanos) táboromat. Előtte ('81-től) hittanos vezetőként segédkeztem, negyedmagammal, hitoktató káplánunk mellett, az évközi túrákon, hittanos versenyeken és a nyári táborokban egyaránt.

l987 őszén kezdtem a cserkész-tagtoborzást a Szent István Bazilika hittanosai között.

l988 őszén (a még illegálisan szervezett) őrsvezetőképző tanfolyamokon vettünk részt 6-8 komolyabb hittanossal. Ezeket a tanfolyamokat azok az öregcserkészek, cserkésztisztek szervezték és vezették, akik a Magyar Cserkészszövetség újraalakulását készítették elő.

l989. február l2-én a médiában hivatalosan is bejelentették a Magyar Cserkészszövetség újraalakulását. Ettől kezdve a mi működésünk is legális.

l989 Pünkösdjén Pilisszentléleken, a Pálos kolostorromok között két napig sátorozva vizsgáztunk le elméleti és gyakorlati cserkésztudásból. Az igazi cserkész csapatmunka ezután kezdődött: tagtoborzás, cserkészismeretek oktatása, és közben a saját tudás gyarapítása, csiszolása, túrák, nyári tábor szervezése, stb.

l989 nyarán az elsők közt végeztem el Eibisbergben a Külföldi Magyar Cserkészszövetség által szervezett, magas szintű, nemzetközi cserkész segédtiszt-képző tábort.

l990-re csapatom létszáma elérte a 46 főt. Ebből 4 fő (50 év fölötti) öregcserkész volt.

l99l. február l5-én megszereztem a cserkésztiszti képesítésemet, az egy évig tartó tanfolyamot záró, 3 napos cserkésztiszti táborban. Év végén, a próbaidős újoncokkal együtt, közel 60 fős tagságunk volt: a csapatot 7 őrsvezető segítségével irányítottam.